Epoxygulv med RAL 7035

Der er med garanti mange af jer der hverken ved, hvad epoxygulv eller RAL 7035 er. Det er helt forståeligt, det er fremmede begreber for langt de fleste. Hvis vi starter med epoxygulve, så er det, som du nok havde gættet, en gulvtype. Epoxy er en form for maling, som man maler/spreder ud over sit gulv, for at opnå et helt blankt look. Epoxy gulve bliver primært brugt i industrien, f.eks. værksteder og garager, hvilket ikke er helt tilfældigt. Når epoxyen størkner, bliver det nemlig ekstremt hårdført og slidstærkt. Hvorfor det netop egner sig godt til netop værksteder og garager. Epoxy er en sjov størrelse, som altid kun er blevet brugt i industrielle sammenhæng. Men en tendens de sidste par år viser, at flere og flere danskere får lagt epoxy gulv i hjemmet. Det vendes der tilbage til senere.

RAL 7035 er en farve, hvis du skulle være i tvivl. RAL er et farvesystem, som kun er brugt i Europa og er administreret i Tyskland. Systemet stammer helt tilbage fra 1920’erne, hvor det blev opfundet af en tysker. Det første tal i den 4-cifrede kode, indikere hvilken af de 9 hovedfarver vi har med at gøre. 7-tallet i RAL 7035 betyder det er en grå farve, de efterfølgende 3 cifre bestemmer, hvilken tone af den grå farve det er. RAL 7035 er den lyseste af alle de grå farver. Det er en af grundene til, det er en af de mere eftertragtede farver, når det kommer til epoxygulve. Det giver lidt sig selv, at de mørke RAL farver ikke egner sig lige så godt, som gulv farver.

Industrigulv i privaten

Som sagt er det mere normalt end nogensinde før, at have epoxygulv derhjemme. For bare 5 år siden, var det nærmest umuligt, at finde et hjem som havde epoxygulv. Der er flere grunde til, at epoxygulv lige pludseligt er blevet populært, som gulvtype i privaten. For det første er det praktisk. Mange af de grunde, der gjorde det til det foretrukne gulv i værkstedet, er også grunden til den pludselige popularitet i hjemmet. Hårdførheden og det at gulvet tåler stort slid er begge gode grunde til, at have det derhjemme. Stort set alle får lagt det i køkkenet, bryggers eller badeværelset. Et epoxygulv er én stor glat overflade, uden nogen former for fuger. Det gør det ekstremt nemt, at rengøre, endvidere kan der ikke trække vand eller andet ned under gulvet.

Den anden grund til, at epoxygulv har set en stigning af benyttelse i privaten, er udstrålingen. Epoxygulv har en hel unik udstråling, det giver følelsen af at bo i en new yorker penthouse lejlighed. Det gør det fordi det har en høj glans, det kan i visse tilfælde ligne glas. Det er specielt angående glansen i gulvet, at RAL 7035 for alvor kommer til sin ret. Den lyse tone i farven gør RAL 7035, får en ekstraordinær flot glans. Derfor ses RAL 7035, som en oplagt farve til epoxygulv i hjemmet.       

Bookmark permalink.