Måling af styrken på elektrisk strøm

Du kan måle strøm på mange måder, og typisk vil du anvende det klassiske amperemeter måleinstrument. Et almindeligt amperemeter samt multimetre, der kan anvendes som et amperemeter, skal indskydes som en del af en seriekobling i selve kredsløbet, hvor du ønsker at måle strømmen i. Et voltmeter derimod skal blot tilsluttes de to kontaktflader, hvor spændingen skal måles. Et voltmeter forbindes derfor parallelt og et amperemeter i en serie. Derfor er måling med et amperemeter en del mere besværligt, men faktisk også farlig, da du skal afbryde kredsløbet, og koble selve amperemeteret ind i de to ledningssendere. For at gøre processen mere smertefrit kan du bruge et AC/DC tangamperemeter, som både kan anvendes til måling af jævnstrøm og vekselstrøm.

Tangamperemeter

Et tangamperemeter er genialt, fordi du undgår at skulle afbryde kredsløbet. Det betyder at måling kan foretages uden installationen behøver at afbrydes, og den potentielle risiko er dermed udelukket. Derfor anvendes måleinstrumentet typisk også af elektrikere, da strømmålingerne typisk skal foretages på kraftige strømme. Måleinstrumentet er kendetegnet ved dets store tang (heraf navnet), som kan åbnes og lukkes, og dermed tage fat omkring den elektriske ledning, som du ønsker at måle strømmen på.
Den kan se således ud:

tangamperemeter

Se de digitale tangamperemetre her: https://cabicon.com/produkter/maale–og-testudstyr/tangamperemeter

Et tangamperemeter er et dyrere instrument, men er klart at foretrække, hvis du ikke vil gå på kompromis med din sikkerhed.

Køb tangamperemeter billigt online

For virksomheder eller selvstændige elektrikere der hyppigt skal måle vekselstrøm eller jævnstrøm, kan det være en god idé at købe amperemeter, multimetre eller tangamperemeter ind i større mængder. Især tangamperemeter kan være dyre at anskaffe, hvis du køber fra en traditionel isenkræmmer. Køber du fra en erhvervsleverandør som f.eks. Cabicon.com, så kan du opnå fordele agtige rabatter ved køb af større partier. Blandt deres udvalg finder du tangamperemeter til AC, AC/DC, RMS, med termometer og en AC/DC med kapacitet måling. Det er en god idé at have en fastleverandør af el tekniske produkter. På deres hjemmeside finder du bl.a. også krympeflex, opmærkning til kabler og ledninger, kabelsko, megger, cee materiel og andet værktøj.

Bookmark permalink.